Over Inez

Onderzoeken en schrijven doe ik, nou ja, eigenlijk al mijn hele leven. In de loop der jaren heb ik veel gepubliceerd, met name over samenleving en religie, hedendaagse kunst & literatuur, populaire cultuur en cultuurfilosofie. Ik heb gewerkt als onderzoeker en docent aan verschillende universiteiten en aan het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving. Sinds bijna twaalf jaar werk ik als zelfstandig schrijver vanachter mijn keukentafel (met inspirerend uitzicht op de vrije vogels in de tuin).

Mijn laatste boek is Vertraagde wake. Dood en geboorte in fragmenten, een persoonlijk literair essay. Het is verschenen in maart 2021. Daarvoor schreef ik Gerijpte jeugd, ontmoetingen met oudere kunstenaars (2018). En de rest vind je in mijn portfolio.

Het vreemde in mijn eigen cultuur
Als kind woonde ik enige jaren in Australiƫ. Sindsdien ben ik gefascineerd door het eigene van vreemde culturen en het vreemde van mijn eigen cultuur. Ik studeerde theologie in Nijmegen en was resident artist in Banff, Canada. Bij cultuur- en genderstudies in Utrecht promoveerde ik op een interdisciplinair onderzoek naar mens- en godsbeelden in de sciencefiction van James Tiptree Jr (Alice Sheldon-Bradley).

Boekredactie en proefschriftredactie
Sinds 2009 heb ik ook mijn eigen bureau voor boekredactie. Ik beleef er plezier aan om andere denkers en scheppers te helpen om hun Nederlandse of Engelse boeken en proefschriften toegankelijker en meer to the point maken. En in foutloze taal natuurlijk.

Performer en educatief schrijver
Als performer en schrijver werkte ik met kunstenaar Sylvia Grevel in het culturele project Rouwarbeid: geen koud kunstje. En als educatief auteur heb ik tot voor kort regelmatig lessen levensbeschouwing voor Hemel en Aarde ontworpen.

Een nieuw licht op wat van waarde is
Drijfveer bij al mijn activiteiten is om een nieuw licht te werpen op wat van waarde is. Dit is vanzelfsprekend bij het creatieve werk van het schrijven van boeken en essays. Maar evengoed geldt het bij het meer ambachtelijke terrein van de boekredactie.