Over Inez

Inez van der Spek | trefzekere boekredactie voor denkers en scheppers

Mijn naam is Inez van der Spek. Sinds 2009 heb ik mijn eigen bureau voor trefzekere boekredactie. Ik beleef er plezier aan om andere denkers en scheppers te helpen om hun Nederlandse of Engelse boeken en proefschriften toegankelijker en meer to the point maken. En in foutloze taal natuurlijk.

Het vreemde in mijn eigen cultuur
Als kind woonde ik enige jaren in Australiƫ. Sindsdien ben ik gefascineerd door het eigene van vreemde culturen en het vreemde van mijn eigen cultuur. Ik studeerde theologie in Nijmegen en was resident artist in Banff, Canada. Bij cultuur- en genderstudies in Utrecht promoveerde ik op een interdisciplinair onderzoek naar mens- en godsbeelden in de sciencefiction van James Tiptree Jr (Alice Sheldon-Bradley).

Geesteswetenschapper en meer
Ik heb gewerkt als onderzoeker en docent aan verschillende universiteiten en aan het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving. In de loop der jaren heb ik veel gepubliceerd, met name over samenleving en religie, hedendaagse kunst & literatuur, populaire cultuur en cultuurfilosofie.

Als performer en schrijver werkte ik met kunstenaar Sylvia Grevel in het project Rouwarbeid: geen koud kunstje. Mijn laatste boek is Gerijpte jeugd, ontmoetingen met oudere kunstenaars (2018).

Een nieuw licht op wat van waarde is
Drijfveer bij al mijn activiteiten is om een nieuw licht te werpen op wat van waarde is. Vanzelfsprekend bij het creatieve werk van het schrijven van boeken en essays, geldt dit evengoed op het meer ambachtelijke terrein van de boekredactie.